Caravan onderstellen

Het preventief controleren van caravan torsie assen is een aanrader in veel gevallen. Wanneer u van plan bent om tijdens het zomerseizoen intensief gebruik te gaan maken van uw caravan is het na laten kijken van het onderstel, waaronder de torsie assen, iets dat veel narigheid onderweg kan voorkomen.

Caravans staan vaak het winterseizoen in een stalling. Deze periode van stilstaan heeft daadwerkelijk invloed op de torsie assen. Na een seizoen van stilstaan wil je erop vertrouwen dat de caravan duizenden kilometers betrouwbaar achter de auto loopt, maar dit is niet vanzelfsprekend. 

Neem contact op

Snelle
reparaties

Persoonlijk
contact

Hoogwaardige kwaliteit

25 jaar
ervaring

500+
reparaties

Torsie assen van de caravan of camper

Caravans die op leeftijd zijn hebben vaak gebreken in de torsie assen, vaak zakken de torsie assen door de torsie rubbers. 

Zichtbaar teken van attentie is dat de caravan (makkelijk) doorzakt wanneer deze beladen is of dat de caravan in het algemeen al relatief laag staat tot vergelijking van voorgaande jaren. 

Leeftijd, veel stilstaan en grote tempratuur verschillen tussen een koude winterstalling en warme vakantiebestemmingen maken preventieve controles waardevol. Zo kan er tijdens een controle naar voren komen dat er nieuwe torsie rubbers nodig zijn of dat een torsie as eind een scheur bevat. Dit zijn geen zaken waar men onderweg achter wil komen. 

Caravan onderhoud

Investeren in preventieve controles is investeren in veiligheid. 

Caravan onderhoud bevat meerdere onderdelen. Het onderhoud van een caravan kan worden opgedeeld in het onderhoud van het onderstel van de caravan en onderhoud van de opbouw. Binnen Oude Egbrink Aanhangwagens hebben wij dan ook een onderhoudsprogramma voor het onderstel van caravans. Wij controleren onder andere de verlichting en stekkers, de gehele remmerij van oplooprem tot de remtrommels en de staat van de torsie as einden en torsie rubbers.